PROSLAVA PETOG ROĐENDANA ELSA-E SARAJEVO

U četvrtak, 17. decembra 2015. godine, je u Sali za sjednice Pravnog fakulteta UNSA održana svečana sjednica Upravnog odbora ELSA-e Sarajevo povodom V rođendana Udruženja. Svečanosti su prisustvovali predstavnici nastavnog osoblja Pravnog fakulteta, prijatelji iz nevladinog sektora, članovi_ice ELSA Sarajevo, te alumni grupe.
Voditeljica programa bila je kolegica Emina Hot. U pozdravnom govoru, predsjednik Harun Išerić je istakao da je glavni cilj djelovanja ELSA-e Sarajevo “omogućavanje studentima Pravnog fakulteta dovoljno aktivnosti koje će ih sutra činiti konkurentnijim od stotina drugih diplomiranih pravnika na tržištu rada.” Posebnu pažnju u svom govoru Harun je posvetio regionalnoj saradnji na koju je ELSA Sarajevo posebno ponosna. Predsjednik je izrazio i riječi nade da će u budućnosti saradnja ELSA-e Sarajevo i Pravnog fakulteta, te USP-a, jačati s namjerom osiguranja boljih uvjeta studiranja na Fakultetu i snažnije konkurentnosti mladih pravnika.
O preprekama i izazovima prilikom osnivanja ELSA-e Sarajevo su govorili Asja Borić i Tarik Ajanović, učesnici osnivačke skupštine ELSA Sarajevo. Cjelokupni pregled aktivnosti ELSA-e Sarajevo od osnivanja do danas, hronološkim redom su izložile kolegice Lejla Ramić i Elma Ćeman. Jednostavan i logičan zaključak je uslijedio nakon održane prezentacije: ELSA Sarajevo je svake godine napredovala i ostvarivala uspjeh u svom radu.
Na sjednici Upravnog odbora ELSA-e Sarajevo od 8.12.2015.g. odlučeno je da se titula POČASNOG ČLANA dodijeli prof.dr Melihi Povlakić, prodekanesi za međunarodnu saradnju Pravnog fakulteta, a današnja svečanost je iskorištena da se uruči priznanje prof. Povlakić. U svom emotivnom govoru, prof. Povlakić je istakla da će ELSA Sarajevo i njeni projekti uvijek uživati podršku Pravnog fakulteta, te da je ELSA Sarajevo postala ogledalo Fakulteta i da treba nastviti jačati saradnju sa Pravnim fakultetom. Profesorica je izrazi riječi zahvalnost ELSA-i Sarajevo koja svojim radom promoviše Pravni fakultet, kreira pozitivne priče i ugodnu atmosferu za rad na Fakultetu, te ruši prepreke u odnosima studenata i profesora.
Posljednji govoro je održao Mirza Hebib, predsjednik ELSA-e u BiH. U svom govoru, predsjednik Hebib je između ostalog rekao: “Naše web stranice i fan page-ove prati po nekoliko hiljada ljudi i redovno upijaju informacije o tome šta sve radimo i koliko toga smo napravili u zadnjih par godina, nevjerojatno afirmiraju naše ime, i ime našeg fakulteta, koji nam je ključna podrška u realizaciji većine projekata, ali i imena naših gradova, države.” Po završetku svečanog dijela današnjeg događaja gosti su se počastili kolačima koje nam je omogućila izvanredna Kolačara.
Za kraj, voljeli bismo se osvrnuti na riječi naše osnivačice Asje Borić koja je, prilikom govora kojeg je održala, naglasila da svi treba da gajimo nadu da ćemo na destu godišnjicu osnivanja ELSA-e Sarajevo moći sa ponosom reći da je deseti Upravni odbor bolji i kvalitetniji, te da je postigao veći uspjeh od svih prijašnjih – jer je to i bit našeg rada i izalaganja – da ELSA Sarajevo ostvaruje napredak i progres svake godine.

Fotograf: Foto Jusuf


 

Nakon uspješno održane ceremonije povodom pete godine od osnivanja Evropskog udruženja studenata prava (ELSA) Sarajevo, održane u Sali za sjednice PFSA, red je došao na proslavu rođendana sa našim najaktivnijim članovima, ovoga puta na neformalan način. Upriličena je zabava tim povodom u Bagdad cafe-u, a njoj je prisustvovalo cca. 30 ljudi.
Ovim putem se zahvaljujemo Kolačara na predivnoj torti kojim smo začinili ovu zabavu.
Kažu da slike govore više od 1000 riječi, pa pogledajte i sami kako je to izgledalo u našoj galeriji

PRE_5354

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *